Kako deluje

Vas zanima, kako se lahko registrirate, aktivirate račun, si izposodite kolo in ga vrnete, ali pa zaklenete med izposojo?

Registracija

Registrirate se lahko prek terminala, spletne strani, na fizičnem prodajnem mestu ali prek mobilne aplikacije nextbike, ki je na voljo brezplačno v App Store, Google Play in Huawei Gallery.

Aktivacija računa

Svoj uporabniški račun lahko aktivirate z veljavnim plačilnim sredstvom.

Vračilo

Kolo potisnite v stojalo in zaklenite ključavnico pod sedežem. Najem se konča samodejno. Uspešno vračilo potrdita zelena lučka na stojalu in zvočni signal.

Če so vsa stojala na postaji zasedena, parkirajte pametno kolo med dve priklenjeni kolesi in ga zaklenite s pritiskom ročice navzdol na ključavnici pod sedežem. Najem se konča samodejno, uspešno vračilo pa potrdi zvočni signal.

Električno kolo potisnite v visoko zeleno stojalo, navadno kolo pa v nizko modro stojalo. Najem se konča samodejno. Uspešno vračilo potrdita zelena lučka na stojalu in zvočni signal.

Če so vsa stojala zasedena, lahko parkirate klasično kolo med dve priklenjeni kolesi in ga zaklenete s priloženo ključavnico pri košarici kolesa. Kodo ste prejeli ob začetku najema. Kolo priklenite skozi gumo na zanko na stojalu ali za zanko na zadnjem delu sosednjega kolesa, ki je priklenjeno v stojalu. Nato v mobilni aplikaciji označite vračilo kolesa ali na terminalu sledite postopku za vračilo ter na koncu potrdite z zeleno kljukico.

Za parkiranje in zaklep pametnega kolesa med najemom obvezno najprej v mobilni aplikaciji pritisne začasno parkiraj (parking), nato zaklenite kolo s pritiskom ročice na elektronski ključavnici pod sedežem pametnega kolesa. Za ponovno odklepanje ključavnice pritisnite prekini parkiranje (open lock). Vedno odklenite ključavnico le takrat ko ste v bližini kolesa!