Splošno

Kolo lahko zaklenete s pomočjo ključavnice na kolesu za postajo ali drugo kolo, vendar pa morate vračilo nujno potrditi prek mobilne aplikacije, z uporabniško kartico, na terminalu ali prek telefona pri našem klicnem centru na številki +386 1 431 77 60.

Svoj račun lahko aktiviraš tako, da dodaš debetno ali kreditno kartico kot plačilno sredstvo. Lahko izvedeš tudi gotovinsko plačilo letne najemnine ali položiš gotovino kot dobroimetje za izposojo kolesa. To lahko storiš na prodajnem mestu sistema „Kolesce“ (Potovalna agencija NOMAGO, Aškerčeva ulica 20, 3000 Celje).

 

Plačilo je možno z debetno ali kreditno kartico (Visa, MasterCard, Diners Club), preko mobilne aplikacije, spletne strani ali terminala. V uvajalni fazi plačilo s paypal še ni možno.

Registrirate se lahko prek spletne strani www.kolesce.si, mobilne aplikacije nextbike, terminalov v sistemu „Kolesce“, klicnega centra za pomoč uporabnikom ali na objavljenih prodajnih mestih. Izpolniti je treba prijavni obrazec in se strinjati s splošnimi pogoji. Pri mladoletnih osebah je treba na prodajna mesta posredovati tudi soglasje staršev oz. skrbnikov v skladu s splošnimi pogoji.  Na spletni strani ali mobilni aplikaciji pri registraciji izberete svoje mesto, kjer boste sistem najpogosteje uporabljali (npr. Celje, Laško, Žalec, Polzela). Pri registraciji prek klicnega centra za pomoč uporabnikom vas bomo prosili za sken oz. kopijo vaše osebne izkaznice.

Sistem za izposojo koles, ki vključuje terminal za najem koles, stojala in priklopna mesta za navadna kolesa in ločeno za električna kolesa ter navadna in električna kolesa se imenuje Kolesce; sestavni deli sistema KOLESCE so blagovne znamke Nomago bikes, ki je del sistema Nextbike, ki omogoča najem koles po celem svetu, lokacije so dostopne na spletnem naslovu: bikes.nomago.si.

V uvajalni fazi je možno izvesti plačilo z debetno ali kreditno kartico (Visa, MasterCard, Diners Club), prek spletne strani www.kolesce.si, mobilne aplikacije „nextbike“, na terminalu ali na prodajnih mestih sistema „Kolesce“ (Potovalna agencija NOMAGO, Aškerčeva ulica 20, 3000 Celje).

 

Najprej se je treba registrirati in aktivirati račun.

Če pride do kakršne koli težave pri najemu, prijavite to težavo prek aplikacije, na terminalu ali pri našem klicnem centru.

Pri vračilu kolesa je potrebno OBVEZNO oddati kolo skladno z navodili na kolesu v prosta elektromagnetna priklopna mesta na kolesarski postaji v sistemu Kolesce. Ko oddate kolo v prosto priklopno mesto, vam ni potrebno nič več urejati na terminalu ali aplikaciji, ker sistem sam avtomatsko uredi vračilo kolesa. Samo v primeru, da pa so vsa priklopna mesta na tej postaji zasedena, uporabite priloženo ključavnico in šifro ključavnice, ki ste jo prejeli ob najemu kolesa na terminalu ali mobilni aplikaciji , priklenete kolo ali ob drugo kolo (za kljuko ob navodilih na kolesu) ali pa ob priklopno mesto (za kljuko na vrhu priklopnega mesta). Pri tem se morate OBVEZNO odjaviti ročno z mobilno aplikacijo ali preko terminala. V primeru težav lahko to uredi tudi center za pomoč uporabnikom.

Potem, ko vam sistem pokaže šifro ključavnice na ekranu oz. na mobilni aplikaciji, imate tri minute časa, da si kolo tudi izposodite (oz. ga povlečete iz priklopnega mesta oz. odklenete kolo s šifro – slednje v primeru, če najamete kolo, ki je priklenjeno s priloženo ključavnico ob drugo kolo oz. priklopno mesto). V primeru, da vam čas poteče, se kolo ponovno avtomatsko zaklene. Istega kolesa si nato ni možno ponovno izposoditi še 5 minut. Enako velja tudi v primeru, da ste uspešno vrnili kolo in si ga takoj želite ponovno najeti. Lahko pa takoj izvedete najem drugega kolesa.

Vaše kolo NI PRAVILNO ODJAVLJENO. Kolo je potrebno ob oddaji v prosta elektromagnetna priklopna mesta tako, da ga potisnete do konca in zaslišite dvojni pisk. Če kolesa ne morete več izvleči iz priklopnega mesta, potem ste kolo pravilno vrnili in odjavili iz sistema. Glej tudi točko „Kako pravilno vrnem kolo“.

Glej podstran “Kako deluje

Glej podstran “Kako deluje“.

Lahko. Potrebno je plačilo z gotovino na izbranih prodajnih mestih sistema „Kolesce“ (Potovalna agencija NOMAGO, Aškerčeva ulica 20, 3000 Celje). V primeru prve registracije glej točko „Kako se lahko registriram oz. aktiviram svoj račun“.

Glejte podstran “Cenik“.

Vse postaje so na voljo na našem zemljevidu.

V mobilni aplikaciji lahko zahtevate novo PIN številko in vam jo bomo poslali avtomatsko preko SMS. Lahko pa nam posredujete zahtevek na bikes@nomago.si ali pokličete naš center za pomoč uporabnikom in vam bomo poslali novo PIN številko na mobilni telefon preko SMS.

Skladno s splošnimi pogoji je minimalna starost za najem kolesa 14 let. Za vse uporabnike mlajše od 18 let potrebujemo tudi predhodno soglasje starša oz. zakonitega zastopnika/skrbnika za uporabo sistema „Kolesce“. Možno izvesti le na prodajnih mestih.

Z vašim geslom se prijavite v bikes.nomago.si ali v mobilno aplikacijo. Poleg stanja na računu oz. vrste naročnine, lahko vidite tudi zgodovino najemom koles, katere kolese ste vozili, spreminjate vaše osebne nastavitve ipd.

Sistem KolesCE (Nomago Bikes) omogoča vračilo kolesa tudi, ko so vsa priklopna mesta na postaji polna, s pomočjo priložene ključavnice. Kadar so kolesa na postaji priklenjena s ključavnico na druga kolesa ali na zanko priklopnega mesta si tudi to kolo lahko izposodite. S tem pripomorete k boljši pretočnosti in nemotenem delovanju sistema izposoje koles.  Kolo priklenjeno na ključavnic si najamete preko terminala ali preko aplikacije, kjer se vam izpiše koda za zaklepanje ključavnice. S to kodo ključavnico odklenete in se odpeljete.